News

Groot feest in Wli

By 25/02/14 No Comments

Chef Gérard tien jaar hoofd van het kanton Wli
Tien jaar geleden, in december 2003, vond de inhuldiging van TOGBUI Kodzo Atakli AGBEDANOU V (alias chef Gérard) als chef van het kanton Wli plaats. Op zondag 8 december 2013 was er een groot feest.

Togo Debout feeste mee. De dag begon met een feestelijke protestantse dienst in de parochiekerk van Wli Centre. Alle lokale prominenten (in groot ornaat) en tal van genodigden (in gelegenheidstenue) waren aanwezig. Ook de inwoners van de betrokken dorpen wilden dit feest niet missen. Het was een kleurrijke viering, met veel zang, dans en ritme. Lezingen en toespraken ontbraken uiteraard niet. Ook Ria Etienne, sinds 2008 ‘Citoyenne d’honneur de Wli avec rang de Notable’, hield een mooie speech. Zij verwees o.a. naar de realisatie van belangrijke projecten en de goede samenwerking met chef Gérard hierbij. Na de religieuze dienst volgde een feestelijk middagmaal in de school.

Groot feest in Wli

De chef tussen zijn notabelen