News

Tal van jonge vrijwilligers actief in Sichem…

By 04/10/16 No Comments

De eboladreiging is weggeëbd en het aantal aanvragen bij Togo Debout neemt zienderogen toe. Tijdens de voorbije zomer heeft Sichem tal van vrijwilligers mogen ontvangen om samen met jongeren van de plaatselijke ‘Club des Amis de Sichem’ bij te dragen tot de projecten die wij ondersteunen. Zo werd Sichem tijdens de zomer een levendige plek voor interculturele ontmoeting en uitwisseling…

Individuele vrijwilligers

Meer en meer vinden jongeren op individuele basis de weg naar de projecten die door Togo Debout worden ondersteund. Deze zomer was dat het geval voor Heleen (Nederland), Adélaïde (Frankrijk) en Olivier (België). Maar een heel speciale vermelding gaat wel naar Valérie (België), die er dit jaar een 3e vrijwilligersperiode van zes weken heeft op zitten! Daarvan bracht ze twee weken door in het dispensarium St-Etienne in Assomé.

Het Team Sichem van AFD

In het kader van de vzw ‘Academics For Development’ (AFD), verbleven vijf studenten van de universiteit van Louvain-la Neuve gedurende 7 weken in Togo voor de uitwerking van een project met sociale impact. Dit project had als doel het stimuleren van een systeem van zelfvoorziening bij de verwerking van tomaten in een landelijk milieu, en het sensibiliseren van de bevolking voor verbruik van lokale producten. De voorbereiding gebeurde in samenwerking met Sichem tijdens het academiejaar 2015-2016. Lees meer op de blog van Team Sichem.

Bouwkampen

Deze zomer vertrokken er vanuit Bouworde vzw voor het 3e opeenvolgende jaar groepen naar Sichem om er actief mee te werken aan de bouw de school van Ketapui en de uitbreiding van het lyceum van Djagblé. Naast de bouwwerken, waren deze jonge Vlaamse vrijwilligers ook betrokken bij sociale activiteiten met de jongeren van Mon Refuge of de kinderen van het weeshuis Vigneron.

Meer weten over vrijwilligerswerk in Togo?