Togo Debout, méér dan een Belgische vzw…

De Belgische vzw Togo Debout is ontstaan… in Togo!
Het idee kwam er in april 2010, op voorstel van Gabriel AMOUZOU, Antoine DZAMAH en Ria Etienne, tijdens een bezoek van Marcel Hofkens en Jackie Denis. Zij waren in Togo in het kader van een Exchange-missie. De eerste besprekingen vonden dus plaats in Lomé. In gemeenschappelijk overleg beschreven we ter plaatse de visie en de doelen van de vereniging. De naam Togo Debout kwam er op voorstel van de Togolezen zelf en ligt in de lijn van onze visie op ontwikkelingssamenwerking.
Togo Debout vzw is dan in België officieel opgericht op 28 oktober 2010.
Van bij het begin is het de bedoeling geweest om een vaste vertegenwoordiging van onze organisatie in Togo te hebben. Zo zijn Ria, Antoine en Gabriel volwaardig lid van de Belgische vzw (via de algemene vergadering of de raad van bestuur). Zij komen in principe twee maal per jaar naar België. In de planning van vergaderingen wordt hier mee rekening gehouden. Ook omgekeerd gaat een Belgische delegatie van Togo Debout in principe twee maal per jaar naar Togo.

Tenslotte is onze organisatie nu ook juridisch verankerd in Togo. Sinds december 2015 heeft de Belgische vzw Togo Debout in Togo officieel het statuut van ngo (niet gouvernementele organisatie), waardoor onze werking door de overheid in Togo erkend wordt als ontwikkelingssamenwerking.

De Statuten van Togo Debout  vzw vind je hier.

Ons team

Onze organisatie bestaat uit geëngageerde vrouwen en mannen uit Vlaanderen… én Togo. Wij functioneren zonder betaalde krachten: al het werk gebeurt op basis van vrijwilligheid.

Bestuur

Josiane Frans

Voorzitter

Hilde Hendrickx

Secretaris

Ria Etienne

Coördinatie Togo

Antoine Dzamah

Sichem

Annelore Claeys

Ange, Mon Refuge, Le Vigneron
Peterschappen

Kodjo Kondé

Projecten algemeen

Medewerkers

Gabriël Kossi Amouzou

Ange – Stagiaires

Roger Sodjavi

Mon Refuge – stagiairs

Arsène Attidokpo

Écoles Zio – Stagiairs

Jackie Denis

Stagiairs – Vrijwilligers

Patrick Etienne

Logistiek

Sophie Legrève

Ange, Mon Refuge, Le Vigneron
Peterschappen

Tom Verlinden

Ange – Mon  Refuge

Dieudonné Adenyoh

Peterschappen

Sofie Desmet

Website
Sociale Media

Ellen Oppeel

Vertaler

Sofie De Schampheleire

Redacteur

Stijn De Puysseleir

Nieuwsbrief