News

Sichem viert 25 jaar Gbenodu

By 20/07/14 No Comments

Met een uitgebreid programma vierde Sichem van 20 tot 26 juli zijn zilveren jubileum. De rode draad was ‘Gbenodu! Tous ensemble pour une Afrique debout’.

Op vrijdag 25 juli vond een colloquium plaats rond het thema ‘partnerschap’. Als belangrijke buitenlandse partner van Sichem was Togo Debout aanwezig. Tijdens één van de panels lichtte Marcel Hofkens toe hoe Togo Debout met zijn lokale partners werkt.

Na een week van bezinning, reflectie en discussie, zowel intern binnen Sichem als met de externe partners, was het zaterdag 26 juli tijd om echt te feesten. Meer dan 400 genodigden woonden in de voormiddag een uitgebreide academische zitting bij. Behalve Antoine Dzamah, kwamen ook de chefs van de verschillende dorpen aan het woord en de vertegenwoordigers van de aanwezige partners. Ook Marcel had Speech klaar. Uiteraard ontbrak het tussendoor niet aan de typische Afrikaanse muziek en dans.

Togo Debout ontving, net als vier andere partners een ontving, net als vier andere partners, een ‘diplôme d’honneur’. Ria Etienne, Marcel Hofkens en Jackie Denis vertegenwoordigden Togo Debout.

Na dit formele gedeelte was er een rondleiding langs verschillende standjes, waarbij de partners van Sichem hun organisatie voorstelden.

Aan het einde van de rondgang was het de onthulling van het mooie Gbenodu-monument, een kunstwerk dat de metselploeg van Sichem speciaal voor deze gelegenheid maakte.

Tot slot schoven alle genodigden aan voor de feestmaaltijd.