News

Grote droefheid

By 16/09/15 No Comments

Na een korte ziekte van zes weken is Vic Hofkens op 8 september overleden. Vic was een geëngageerd lid van Togo Debout. Hij was medestichter van de vzw in 2010, en was sindsdien ook lid van de Raad van Bestuur. Hij was trouwens nog aanwezig op de laatste vergadering van 15 juli. Maar ook vóór de oprichting van Togo Debout was Vic al in Togo zelf actief geweest. Op voorstel van Ria Etienne ging hij, als gepensioneerde beenhouwer, tot twee maal toe vakopleiding geven in Sichem: hij leerde er de lokale cursisten technieken om varkens te slachten, en daarna ook om charcuterie te maken.

Als diaken heeft Vic de gemeenschap van Wommelgem jarenlang gevoelig gemaakt voor het project ANGE. Samen met Ludo Gielis organiseerde hij er brunches of andere evenementen, en probeerde dan steevast Gabriel, Ria en/of Antoine er bij te krijgen. En zij waren vaste standhouders op de kerstmarkt. Vic vertegenwoordigde ook Togo Debout in de GROS van Wommelgem. En in Boechout werkte hij al jarenlang als vrijwilliger voor Wereldmissiehulp.

We kennen Vic als een warme, eenvoudige en innemende persoon, altijd begaan met zijn medemensen, en dan vooral met de zwaksten uit de maatschappij, zowel dichtbij als veraf. Dit afscheid komt voor iedereen erg onverwacht. En samen met Togo Debout zullen velen Vic missen, te beginnen met zijn vrouw Mariette, zijn kinderen en kleinkinderen. maar ook zijn vele, vele vrienden, hier én in Togo. Zijn Afrikaanse vrienden delen in het verdriet en stuurden ons deze tekst, als hommage hommage aan Vic.