News

Met Regina Pacis Hove: iedereen ‘de pot op voor Togo’ !

By 13/02/17 No Comments

Vorig jaar trokken 16 enthousiaste leerlingen en 4 leerkrachten van Regina Pacis in Hove tijdens de krokusvakantie op inleefreis naar Togo. Ze verkenden het land en bezochten verschillende projecten van de vzw Togo Debout. Overal werden ze warm onthaald maar tegelijk geconfronteerd met de harde realiteit van armoede. Ze leerden de gemotiveerde Togolezen van Togo Debout kennen met een sterke visie over ontwikkeling. Deze reis liet de jonge deelnemers niet meer los. Het hele schooljaar 2016-2017 zou een soort benefietjaar worden voor de projecten van Togo Debout. Zo was er, naast de vele andere initiatieven, in februari een solidariteitsweek met als thema ‘De pot op voor Togo’. Doel was geld inzamelen voor het bouwen van sanitaire blokken in het college van Djagblé waar 1500 leerlingen school lopen maar waar geen toiletten zijn.

Maandag 13 februari was omgedoopt tot ‘Togodag’ en stond helemaal in teken van solidariteit. De leerlingen trokken hun sportieve outfit aan voor een gesponsorde estafetteloop. Bewustmaking van de problematiek in het zuiden hoorde er ook bij. Alle leerlingen konden die dag de getuigenissen van de inleefreizigers beluisteren en op die manier kennis maken met de bezochte projecten en de Togolese cultuur. Daarnaast zorgden een workshop Afrikaanse dans en een workshop percussie voor de nodige Afrikaanse sfeer.

Leerlingen konden de hele week extra sporten voor Togo en heerlijk genieten van lekkernijen uit de winterbar. Gilles Van Bouwel, Kristien Hemmerechts, Pedro Elias, Joy Anna Thielemans en andere bekende gezichten spoorden via filmpjes de leerlingen aan om in actie te schieten voor dit geweldig project.

De solidariteitsweek 2017 is een onvergetelijke ervaring geworden. Hopelijk komen de toiletten er snel zodat de ploeg die volgend jaar naar Togo vertrekt het resultaat kan gaan bewonderen.