Een weeshuis dat in 2000 werd opgericht door zuster Victoire. Het wordt nu gerund door de dynamische mevrouw Mireille Adjowa Eméfa SRONVI en haar professioneel team van zestien medewerkers die zich inzetten voor het welzijn van de kinderen. Vandaag de dag biedt Maison Béthanie onderdak aan 74 weeskinderen in de leeftijd van 1 maand tot 22 jaar, waarvan 47 in het centrum en 27 geplaatst bij pleeggezinnen bij gebrek aan huisvesting.
De kinderen profiteren van een echte thuis waar de nadruk ligt op hun gezondheid, hun mentale welzijn, hun opvoeding en hun ontspanning, onderwijs en ontspanning. Ze leren ook huishoudelijke taken, werken in de moestuin, verzorgen kleine dieren zoals kippen konijnen, geiten en ze leren tilapia-vissen kweken en de eigen gekweekte groenten en fruit bereiden.
Zelfstandig Werken
Om hun eigen inkomen te genereren, bieden de oudere kinderen die nog deels in opleiding zijn de volgende diensten aan: een digitale communicatie-, IT- en digitale printservice – een schoonheidssalon met producten op basis van aloë vera, – een naai- en batikatelier – een werkplaats voor autoherstellingen.
In Maison Béthanie hebben we een voetbalclub (Bethanie/MGF FC) – een schermclub (Escrime Club Béthanie de Lomé) -een dansclub (ballet) en binnenkort een basketbalclub. Deze activiteiten zijn enerzijds een fysieke uitlaatklep en anderzijds een middel voor mentale zelfdiscipline. De clubs worden begeleid door vrijwilligers van buitenaf.
De buitenschoolse activiteiten zijn gekoppeld aan activiteiten die verband houden met ecologie en milieubescherming.
Al deze kinderen worden begeleid om zelfstandige volwassenen te worden die hun verantwoordelijkheid in de maatschappij kunnen opnemen.


Ondersteuning door Togo Debout vzw
De fondsenwerving van Togo Debout vzw helpt de dagelijkse kosten te dekken( voeding, kleding, gezondheid, onderhoud moestuin) en de schoolkosten, zowel basisschool, secundair onderwijs als hogere studies aan hogeschool of universiteit bv.: boekhouding, automechaniek, verpleging, sociologie, geschiedenis.
Voor 2025 willen we de pas gebouwde bibliotheek verder afwerken met boekenkasten, boeken en tijdschriften. Belangrijk in de eerste fase is de aankoop van nieuwe schoolboeken. Die gebruiken de kinderen om hun huistaken te maken en examens voor te bereiden. Verder willen de vrijwilligers het aanbod uitbreiden met fictie en poëzie van Afrikaanse schrijvers. Tijdschriften zijn ook handig om in te spelen op de actualiteit en daarmee werkateliers aan te bieden.
