News

Enthousiaste leerlingen van Regina Pacis Hove terug uit Togo

By 18/04/16 No Comments

In februari trokken 16 leerlingen en 4 leerkrachten van Regina Pacis Hove 12 dagen op reis naar Togo. Een boeiende en beklijvende ervaring.

Vorming tot wereldburger

Deze reis kadert in één van de opdrachten van de school: het begeleiden van de leerlingen in hun vorming tot wereldburger. Dat wil de school doen door de jongeren de wereld van het Zuiden te laten ervaren, hen te laten reflecteren op levenswaarden, hen te sensibiliseren tot actie en hun verantwoordelijkheidszin te prikkelen om zich nu én later in te zetten voor een rechtvaardigere wereld.

Een intens en gevarieerd reisprogramma

Na informatie door Togo Debout en een grondige voorbereiding door een team van geëngageerde leerkrachten, is deze groep van 3 tot 15 februari 2016 ter plaatse de projecten gaan bezoeken. Vanuit hun verblijfplaats Sichem kregen zij een intens en gevarieerd programma voorgeschoteld: bezoek van dorpen die bij de projecten betrokken zijn, lessen volgen in de scholen, bezoek aan het dispensarium St-Etienne en de chef van Assomé, en nog veel meer. De jongeren konden ook zelf de handen uit de mouwen steken bij animatie-activiteiten in een weeshuis, of bij de voorbereiding van nieuwe aanplantingen voor herbebossing.
Bij dit alles heeft de groep mogen rekenen op het warm onthaal en de vakkundige begeleiding door Ria Etienne, Antoine DZAMAH, en de vele medewerkers in Sichem.

Tijdens het schooljaar 2016-2017 wordt deze groep in de school de motor voor solidariteitsacties ten voordele van Togo Debout.

Ook geïnteresseerd in zo’n ervaringsreis met je school? Neem contact op met jackie@togodebout.be