News

Het zomerkamp van ANGE : ‘Toi et Moi, allons au village’

By 12/08/17 No Comments

Het zomerkamp van ANGE is een jaarlijks evenement georganiseerd voor kinderen die leven in kwetsbare situatie. Deze zomer verhuisden meer dan 200 kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar naar Tchekpo Dédékpoé. Tussen 24 juli en 12 augustus logeerden ze er in de plaatselijke lagere school. De nieuwigheid dit jaar zat hem in de locatie (niet Sichem, maar een dorp op meer dan 50 km van Lomé) en in het thema ‘Toi et Moi, allons au village’. Met dit thema wil ANGE deze jongeren de rijkdom en de mogelijkheden van het platteland laten (her)ontdekken. De eerste week was opgevat als volwaardig vakantiekamp, met tal van ontspannende en educatieve activiteiten: sport, spel, bezoeken, debatten, enz. Daarna volgden twee weken ‘bouwkamp’ waarbij veel aandacht ging naar herbebossingsactiviteiten. Het kamp startte met een heuse plechtigheid, in aanwezigheid van plaatselijke notabelen en vertegenwoordigers van de ondersteunende partners van ANGE. Uiteraard was ook Togo Debout vertegenwoordigd