News

Véronique

Hallo, laat mij me even voorstellen: ik ben Véronique, ik ben 48 jaar en Togolese vroedvrouw in hart en ziel. .

Al 16 jaar werk ik in het dispensarium van Assomé dat door Ria Etienne is opgericht.

Door de jaren heen zijn we dankzij de steun van vele donateurs en de vzw Togo Debout bekend geworden voor onze professionele en warme zorg in onze materniteit. Ik werk tien dagen na elkaar en ben dan 4 dagen vrij. Dan keer ik naar mijn gezin 80 km verderop. Dat is wel hard maar ik doe mijn werk graag.

Als ik vrij ben, neemt Crépine over samen met Thomas, onze ‘assistent-médicale’. We vormen een goed trio om maandelijks een 350 pré- en postnatale consultaties te doen en een 15-tal bevalling.
Een mooier beroep kan ik me niet voorstellen: elke keer opnieuw dat nieuwe leven mogen vastpakken geeft me energie om er elke dag weer te staan en te stralen én wat een feest als er een tweeling geboren wordt!

Ik wens jullie in deze moeilijke covid-tijden het vertrouwen dat als we goed voor elkaar blijven zorgen, alles goed komt.

Altijd positief blijven is de boodschap!

Véronique