News

Geslaagde info- en ontmoetingsavond in Mechelen

By 14/05/14 No Comments

Woensdag 14 mei zakten ongeveer 70 sympathisanten af naar het Berthoutinstituut-Klein Seminarie (BIMSEM). Ze kwamen uit het Mechelse (met o.a. schepen Bart De Nijn), maar even goed uit verder afgelegen gemeenten. Ook vanuit de GRO..M was belangstelling voor deze activiteit. Naast het bestuur van Togo Debout was ook de familie van Ria ruim aanwezig. Ria zelf was niet in België.

Het eerste deel van de avond was eerder informatief. Marcel Hofkens lichtte het ontstaan en de werking van de vzw Togo Debout toe. Hij legde daarbij de nadruk op het samen-werken van de partners in het zuiden en in het noorden.

Vervolgens stelde Antoine Dzamah zijn organisatie Sichem/AGRO-DR voor. Hij gaf een gedreven getuigenis over lokale aanpak, zelfontplooiing, duurzame ontwikkeling en samen met de plaatselijke bevolking de handen uit de mouwen steken.

Tenslotte toonde Jackie Denis aan de hand van het project ‘Ecoles Zio, vers une éducation de qualité’, hoe de samenwerking tussen Togo Debout en de partner in Togo concreet vorm krijgt.

Daarna was er ruim de tijd voor een nababbel bij een drankje. Voor sommigen was het een hartelijk weerzien met o.a. Antoine en Gabriel, voor anderen een boeiende kennismaking met de werking en de vrienden van Togo Debout. Een geslaagde avond! En dankjewel BIMSEM, voor de gastvrijheid