News

Stagiaires Thomas More terug thuis

By 23/06/14 No Comments

Begin februari gingen Michelle (kleuteronderwijs), Evelien en Julie (lager onderwijs) naar Togo. Gedurende 12 weken gingen zij als stageleerkrachten aan de slag in de EPP (Ecole Primaire Publique) van Sichem in Dzogblakopé.

Na een lange stage ter afsluiting van hun lerarenopleiding zijn de vijf studentes van Thomas More terug thuis.
Laetitia en Nyota (secundair onderwijs) waren heel die tijd actief in het CEG (Collège d’Enseignement Secondaire) van Dzogblakopé als stageleerkrachten wiskunde en Frans. Uiteraard ging het om veel meer dan les geven alleen: overleg- en uitwisselingsmomenten met de plaatselijke collega’s, deelname aan schoolactiviteiten, contacten met de ouders en met de dorpelingen, een handje toesteken in een weeshuis… Het hoort er allemaal bij. Zo wordt een onderwijsstage tegelijk een heuse inleefstage.
Tijdens de maand maart kwam bovendien Caroline, de verantwoordelijke docente van Thomas More Kempen, een weekje op bezoek. Ook voor haar werd het een boeiende, verrijkende en alleszins beklijvende ervaring.