News

Het kanton Wli en Togo Debout rouwen bij het overlijden van chef Gérard

By 21/06/15 No Comments

Sinds begin juni zijn de dorpen van het kanton Wli in rouw gedompeld. Chef Gérard is overleden op 57-jarige leeftijd. Een hartstilstand bij de vervanging van zijn pacemaker werd hem fataal.

Begin december 2013 was het nog groot feest in Wli. Het was immers 10 jaar geleden dat TOGBUI Kodzo Atakli AGBEDANOU V (alias chef Gérard) was aangesteld als chef van het kanton Wli. En dat werd uiteraard uitbundig gevierd.

Als traditionele chef, was Gerard enorm bekommerd om zijn volk. Ondanks zijn zwakke gezondheid bleef hij zich inzetten om de leefsituatie in de dorpen van zijn kanton te verbeteren: watervoorziening, gezondheidszorg, scholenbouw… Daarvoor was chef Gérard ook constant op zoek naar middelen en ondersteuning, bij de eigen overheid, en ook daarbuiten. Zo werd Ria Etienne één van zijn vaste steunpilaren, en later ook Togo Debout. Maar tegelijk bleef hij voortdurend zijn volk stimuleren om de handen uit de mouwen te steken. Ook zette hij de jongeren aan om te studeren en zo hun toekomst zo goed mogelijk voor te bereiden.

Chef Gérard was een innemend man. Door zijn integriteit en charisma dwong hij respect af en ook gezag. Dat konden wij vaststellen als we met hem op bezoek gingen in de dorpen.

Zijn familie verliest een toegewijde vader. Het kanton Wli verliest een chef uit de duizend. En Togo Debout verliest een goede vriend… Wij leven mee met al onze vrienden in Wli.