News

2016-2017: record aantal studenten op stage via Togo Debout

By 01/08/17 No Comments

2016-2017: record aantal studenten op stage via Togo Debout

Tussen september 2016 en augustus 2017 kozen twaalf studenten voor een stage in Togo: een record sinds het ontstaan van Togo Debout. Drie stagiaires uit de opleiding orthopedagogie van de Haute Ecole en Hainaut (Mons) en vier uit de opleidingen sociaal agogisch werk van Hogeschool VIVES (Kortrijk) verbleven 4 maanden bij ANGE.

Vier studenten uit de lerarenopleiding van de Hogeschool Thomas More (Kempen) deden 10 weken stage in één van de scholen uit de zone Sichem. En één stagiaire handelsingenieur van Universiteit Hasselt verbleef deze zomer gedurende meer dan 6 weken in Sichem om er de (economische) haalbaarheid van een project rond hernieuwbare energie te onderzoeken.

Naar aanleiding van deze stages deden ook twee docenten (Thomas More en VIVES) een kort bezoek om de betrokken projecten te leren kennen. Uit de reacties achteraf blijkt dat studenten en docenten, maar ook de ouders, erg opgetogen zijn over de rol van Togo Debout, zowel bij de voorbereiding hier in België, als tijdens hun verblijf in Togo. Bovendien lieten twee pas afgestudeerden, Valerie Meurs en Janah Boeynaems ons weten dat zij naar aanleiding van hun Togo-ervaring beslist hebben om in september een bijkomende opleiding ‘Internationale samenwerking Noord-Zuid’ te volgen. Janah stuurde ons overigens een leuke getuigenis. De trend zet zich alleszins door voor het nieuwe academiejaar, met deze keer zelfs enkele mannelijke kandidaten!